Eendenborstfilet-kopen-Eendenborstfilet-bereiden- of een eendenborstfilet bewaren?

Eendenborstfilet in een portsaus

Eendenborstfilet recept

Het recept van eendenborstfilet in een portsaus:

Stap 1: Haal het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes door er een ruitpatroon in te kruisen.
Stap 2: Kruid de eendenborstfilet met peper, zout en tijm.
Stap 3: Pak de koekenpan en verhit daarin één eetlepel boter.
Stap 4: Leg de eendenborstfilet op de velkant en bak deze 5 minuten.
Stap 5: Keer de eendenborstfilets om en laat deze kant 1 minuut dichtschroeien.
Stap 6: Haal de filets uit de pan en zet deze weg op kamertemperatuur.
Stap 7: In het bakvet voegt u nu de port en de azijn toe en deze vervolgens weer aan de kook brengen.
Stap 8: Laat het bakvet, port en azijn 2 minuten op middelhoog vuur inkoken(terwijl het kookt zo nu en dan roeren)
Stap 9: Pak de eendenborstfilets er weer bij en plaats deze opnieuw in de pan.
Stap 10: Warm de eendenborstfilets weer langzaam op in de pan.
Stap 11: Zodra het vlees is opgewarmd de eendenborst uit de pan halen  en op uw snijplank laten rusten.
Stap 12: Voeg de groene peperkorrels bij het bakvocht en klop het restje boter hier doorheen.
Stap 13: Vervolgens snijdt u de eendenborstfilets in dunne plakken en plaatst deze op een bedje van alfalfa met waterkers, cherry tomaatjes.
Stap 14: Tot slot giet u de saus uit de pan erover de eendenborstfilet heen.

Eet smakelijk!

Wilt u aan de slag met dit Eendenborstfilet recept? Bekijk dan hier de bijbehorende ingrediënten.

Ook handig om te weten..

Direct eendenborstfilet bestellen..