eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?

Eendenbout bakken

eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?Eendenbout bakken

Veel van onze klanten die eendenbout hebben bestelt kiezen ervoor om de eendenbout te bereiden door deze te bakken.

Door de eendenbout te bakken krijgt het vlees een mooi goud/bruin korstje en is het ontzettend sappig.

Bakken in de oven:

Een veel gebruikte methode om de eendenbout te bakken is om de bout in een oven te plaatsen en deze gedurende een langere periode te roosteren. Belangrijk is dat u ruim voldoende de tijd neemt om de bouten langzaam als het waren dicht te laten schroeien. Hierdoor blijft het vlees sappig en krijgt u een krokant korstje.

Enthousiast geworden? Bekijk dan stap voor stap hoe u een fantastische eendenbout op tafel kunt toveren.

Stap1: kruid of marineer de eendenbout volgens het recept.
Stap2: In het geval van een wilde eend voorziet u de buitenkant van de eendenbout van wat boter.
Stap3: Leg de bout(en) op een rooster en plaats deze in een braadslede. U vangt nu het
braadvet op in de slede (Dit braadvet gebruikt u om tijdens de periode in de oven regelmatig over de eendenbout heen te draperen).
Stap4: Zet de bout(en) in een voorverwarmde oven op 170 graden en laat dit 3 uur staan. Naar 1,5 uur draait u de bout(en) om.
Stap5: Haal de eendenbout(en) uit de oven en verpak het in aluminiumfolie en zet het 10
minuten weg op een warme plek.

Ook handig om te weten..