eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?

Eendenbout bereiden

eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?Eendenbout bereiden

De eendenbout is vlees gecombineerd met een stuk been dat afkomstig is van de poot van de eend. Het mooie van dit been is dat het tijdens de bereiding enorm veel smaak aan het vlees afgeeft.

Voordat u begint met de bereiding check de eendenborst altijd even op mogelijk achtergebleven veertjes. Mocht u er onverhoopt een aantal tegen komen, dan kunt u deze met een pincet verwijderen.

Heeft u een eendenbout gekocht die afkomstig is van een wilde eend? Doe dan eerst even
een check naar mogelijke kogelrestjes. Dit doet u door met uw vingers over het vel van de eendenbout te gaan.

Bent u klaar voor de bereiding van de eendenbout? Dan heeft u verschillende opties. U kunt kiezen om uw eendenbout te bakken, te stoven, te smoren of te konfijten. De meeste gebruikte manier van eendenbout bereiden hebben wij voor u beschreven.  Deze vindt u terug op de pagina’s “eendenbout bakken” en “eendenbout konfijten

Tip! Vanwege het verschil in vetpercentage tussen een tamme en een wilde eend hebben beide een andere bereidingstijd. Stel deze tijd nauwkeurig vast alvorens u begint met de bereiding.

Ook handig om te weten..