eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?

Eendenbout konfijten

eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?Eendenbout konfijten

Een enkele van onze klanten kiest ervoor om de door hen bestelde eendenbout te konfijten.

De meeste van deze mensen zijn je noemen echte fijnproevers. Een gekonfijte eendenbout is zo ontzettend lekker. Nadeel is dat het zelf bereiden van gekonfijte bout enige kennis vergt en daarnaast de nodig voorbereidingstijd. Maar zoals eerder aangegeven het resultaat wel weer verbluffend.

Enthousiast geworden? Bekijk dan stap voor stap hoe u op fantastische wijze eendenbout konfijt:

Stap 1: Volgens het recept kruidt of marineert u de eendenbout.
Stap 2: Smelt voldoende eendenvet in een kookpan om er voor te zorgen dat de eendenbouten
helemaal kunnen verdwijnen in het vet.
Stap 3: Leg de eendenbouten in een braadslede en zet ze helemaal onder het eendenvet.
Stap 4: Plaats de gevulde braadslede in een op 90 graden voorverwarmde oven.
Stap 5: Gaar de eendenbouten in de oven door totdat het vlees loslaat van de bouten.
Stap 6: Haal de eendenbouten voorzichtig uit de slede en plaats deze in een andere schaal.
Stap 7: Het eendenvet zeeft terug naar een kookpan en dat brengt u op 100 graden zodat het
vet mooi helder wordt.
Stap 8: Giet vervolgens het vet weer over de eendenbouten totdat deze er volledig onderstaan.
Stap 9: Breng vervolgens de temperatuur zo snel mogelijk terug naar 4 graden. Dit doet u met
een blastchiller.
Stap 10: Laat tot slot de eendenbout 6 dagen stollen in een koelkast terwijl deze onder het
eendenvet staat.

Ook handig om te weten..