eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?

Eendenbout recept

eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?Het eendenbout recept

Geroosterde eendenbout met appeltjes.

Ons geroosterde eendenbout recept met appeltjes is een klassieker in de Nederlandse wildkeuken. Dit wildgerecht is met recht een echte aanrader te noemen

Enthousiast geworden? Bekijk de benodigdheden en ingrediënten voor dit eendenbout recept hier.

Snel aan de slag..
Hieronder kunt u op uw gemak stap voor stap terugvinden hoe u dit heerlijke wildgerecht op tafel tovert.

Stap 1: Een dag voordat u de geroosterde eendenbout met appeltjes wilt gaan eten laat u de appelsap, azijn, jeneverbessen, laurier en peperbolletjes in een kom met de eendenbout een nacht marineren.
Stap 2: De volgende dag laat u de eendenbouten uitlekken en kruidt u deze met peper en zout.
Stap 3: U plet vervolgens de uien en spoelt de appels schoon en droogt deze. U verwijdert ook de klokhuizen en de pitten.
Stap 4: Vervolgens kookt u de aardappels totdat deze halfgaar zijn en u snijdt dit alles in 4 stukken.
Stap 5: U kerft het vel van de eendenbout in en legt deze met de kant van het vel op uw rooster, boven de druipplaat.
Stap 6: De eendenbout braadt u 20 minuten lang op een voorverwarmde oven van 200 graden.
Stap 7: Na het braden giet u het braadvet uit de pan en legt u naast de groenten dus ook de appels in de pan.
Stap 8: Bestrijk de eendenbouten met wat van de marinade die u bij stap 1 en 2 heeft gemaakt.
Stap 9: U laat alles nog ongeveer een kwartier op 175 graden in de oven staan.

Zo, nu bent u er helemaal klaar voor om de borden op te maken.  Zoek op uw bord een mooi plekje voor de geroosterde eendenbout en de groenten.

Eet smakelijk!!

Ook handig om te weten..