Fazant

Fazant bereiden

FazantFazant bereiden:

Een fazant is een mager stukje vlees waardoor het tijdens de bereiding de neiging heeft om uit te drogen. Dit gaat uiteraard ten koste van de smaak .

Om uitdroging te voorkomen wordt de fazant omwikkeld met wat ontbijtspek. Dit wordt barderen genoemd.

Door uw vlees te barderen blijft het lekker sappig en krijgt het zelfs een smakelijk bruinkorstje.
U kunt ervoor kiezen om de fazant in zijn geheel te bereiden of om deze op te delen in kleinere stukjes.
Meestal wordt er dan voor gekozen om de bouten en de vleugels te bereiden.

Van het karkas kunt u een heerlijke bouillon trekken of gebruiken als smaakmaker voor uw saus.
Wanneer u uw fazant wilt opdelen in kleinere stukjes, dan is het verstandig om gebruik te maken van een speciale gevogelteschaar.
U knipt hiermee veilloos de onderdelen los die u wilt gaan bereiden.

Wilt u weten hoe u een fazant in zijn geheel bereidt? Volg dan onderstaande stappen.
Hier leest u hoe u de fazant kunt braden in de oven.

Stap 1: Verwarm de oven voor op 120 graden.
Stap 2: Kruid en vul uw fazant volgens uw recept.
Stap 3: Omwikkel de fazant in ontbijtspek.
Stap 4: Zet uw fazant in de oven en laat deze één uur staan.
Stap 5: Haal uw fazant heel even uit de oven en verpak het in aluminiumfolie.
Stap 6: Zet de verpakte fazant terug in de oven en laat deze nog een uur staan.
Stap 7: Haal tot slot uw fazant uit de oven en laat deze verpakt en wel 10 minuten rusten.

Wilt u meer weten over het bereiden van fazant of bent u op zoek naar heerlijke recepten?

Kijk dan eens rond op onze website. Wilt u meer weten over de hoe u fazant het best kunt bewaren? Bekijk dan ons bewaaradvies en informatie over houdbaarheid.

Tot slot..

Mocht u vragen hebben of assistentie nodig hebben bij het bereiden van het vlees,
dan kunt u ook altijd onze klantenservice mailen zij helpen u graag verder.