Fazant

Fazant houdbaarheid en bewaren

FazantFazant houdbaarheid en bewaren:

Heeft u fazant gekocht? Lees hier meer over de fazant houdbaarheid en bewaren.

Om te beginnen achterhaalt u de houdbaarheidsdatum.
Dit doet u door of op de verpakking te kijken of door navraag te doen bij uw leverancier. Meestal is de houdbaarheid 5 dagen na de productiedatum.

Ook kunt u het fazant direct in vriezen. Zo is uw vlees 6 maanden houdbaar, vries het vlees dan wel in op minimaal -18 ° C.

Wanneer u de fazant vers in huis haalt om deze binnen enkele dagen te eten of wanneer u de fazant uit de vriezer haalt voor consumptie en
deze dus wilt laten ontdooien, haal dan het vlees uit de originele verpakking en verpak het opnieuw alleen nu in vetvrij papier.

In deze nieuwe verpakking legt u de fazant op een bord en zet u deze vervolgens weg onderin uw koelkast.
Mogelijke sappen die nu weg druipen uit het vlees komen nu niet op andere etenswaren terecht.

Heeft u de fazant al bereid en is er nog wat van over?
Laat het vlees dan op kamertemperatuur komen en plaats het dan in de koelkast. U kunt dit vlees dan maximaal 4 dagen gekoeld bewaren.

Tot slot..

Staat u op het punt een fazant te serveren? Lees dan ook onze informatie over fazant bereiden. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag verder.