Fazantfilet bereiden

wild-bestellen-fazantfiletFazantfilet bereiden:

Met een fazantfilet heeft u een prachtig en authentiek stukje wild in huis gehaald. Met dit heerlijk malse en magere vlees bent u in staat om een geweldig diner op tafel te zetten.

Het bereiden van de fazant is niet heel ingewikkeld. Wel is het belangrijk dat u achterhaalt of u met een oude of een jonge fazant te maken heeft.

Het is namelijk zo, hoe ouder de fazant hoe langer de bereidingstijd. Dit omdat de smaak van het vlees sterker wordt en het vlees iets taaier is naarmate de fazant ouder wordt.

De voorkeur van de meeste chef-koks gaat uit naar een jonge fazant. De bereiding gaat sneller en
het vlees is malser. Wilt u ook weten of u een jonge fazant in huis heeft gehaald? Kijk dan naar het
borstbeen, deze is bij een jonge fazant buigzaam. Daarnaast zijn de sporen van een jonge fazant minder
goed ontwikkeld.

Dit is uiteraard alleen mogelijk wanneer u een hele fazant heeft gekocht. Is uw fazantenfilet kant en klaar
gesneden? Doe dan navraag bij uw leverancier.

Heeft u te maken met een oudere fazant? Dan is het belangrijk dat u een langere bereidingstijd
aanhoudt voor de fazantfilet. Daarnaast is het aan te raden om de oudere fazant te barderen. Dit doet u
door de fazant in spek te wikkelen. Zo voorkomt u dat het vlees enorm droog wordt na de bereiding. Bij
jonge fazant is barderen niet nodig.

Hoe bereidt u fazantfilet? U kunt er voor kiezen om de filet te braden, te bakken of te stoven. De
techniek is uiteraard afhankelijk van het recept.

De meest gekozen methode van bereiden is bakken. Wilt u weten hoe dit werkt? Kijk dan snel verder.
Hieronder vindt u namelijk het stappenplan voor het bakken van fazantfilet:

Stap1: Kruid of marineer het vlees volgens het recept.
Stap2: Zorg voor boter of olie die goed heet is.
Stap3: Leg de filet in hete boter of olie en schroei het vel van de filet dicht (30 sec aan beide kanten)
Stap4: Bak beide kanten van de filet 3 en halve minuut.
Stap5: Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat vervolgens het vlees 10 tot 15

Tot slot..

Wilt u meer weten over hoe u fazantfilet het best kunt bewaren? Bekijk dan onze bewaaradviezen en informatie over de houdbaarheid fazantfilet. Voor vragen neemt u contact op met onze klantenservice.