hazenbout kopen

Hazenbout bereiden

hazenbout-kopen-hazenbout-bereiden- of hazen-bewaren?

Hazenbout bereiden

Hazenbout is een wildproduct dat afkomstig van een schitterend dier met krachtige spieren. Het vlees is mals en mager en het heeft een prettige “bite” echter het heeft wel een lange bereidingstijd.

Voordat u begint….
Heeft u een hazenbout van een verse en wilde haas in huis gehaald? Dan is het verstandig om het vlees even kort na te lopen op mogelijk achtergebleven kogelrestjes. Deze check doet u door met uw vinger over het vlees te wrijven.

Zo nu bent u er klaar voor om uw hazenbout te bereiden. De meest gebruikte manieren om hazenbout te bereiden is om of de hazenbout te bakken in de pan of te bakken in de oven.

Hazenbout bakken in de pan..

Ontdek hoe u eenvoudig een hazenbout bereidt in de pan. Het enige wat u hoeft te doen is onderstaande stappen te nemen. Bakt u liever in de oven? Dan is de pagina hazenbout bereiden in de oven voor u.

Stap 1: Kruid of marineer de hazenbout volgens uw recept.
Stap 2: Verhit de boter in een pan.
Stap 3: Leg de hazenbout(en) in de pan met goed verhitte boter en braad het vlees aan.
Stap 4: Zet het vuur lager en laat de hazenbout 3 uur stoven op laag vuur. .
Stap 5: Haal de hazenbout(en) uit de pan en verpak het in aluminiumfolie en zet het 10
minuten weg op een warme plek.

Tip : Schep regelmatig wat braadvet uit de pan en besprenkel de hazenbout(en) hiermee. Dit
zorgt voor extra smaak en voorkomt uitdroging.

Ook handig om te weten..