hazenbout kopen

Hazenbout bereiden in de oven

hazenbout-kopen-hazenbout-bereiden- of hazen-bewaren?

Hazenbout bereiden in de oven

Hazenbout is een prachtig wildproduct met een krachtige karakteristieke smaak en structuur.

Deze vleesstructuur is stevig en dit zorgt er voor extra tijd, kennis en energie in de bereiding noodzakelijk is. Hazenbout bereiden wordt meestal gedaan door deze te bakken in de pan of in de oven.

Hoe u een hazenbout het best in de oven kunt bereiden leest u hieronder. Stapje voor stapje tovert u zo een heerlijk krokante en malse hazenbout op tafel.

Laten we snel beginnen..

Stap 1: Kruid of marineer de hazenbout volgens uw recept.
Stap 2: Verhit de boter in een pan.
Stap 3: Leg de hazenbout(en) in een braadslede. U kunt nu het braadvet opvangen in de slede (Dit braadvet gebruikt u om tijdens de periode in de oven regelmatig over de hazenbout te
besprenkelen).
Stap 4: Zet de braadslede in een voorverwarmde oven van 170 graden en laat dit twee en half uur staan. Na een uur en een kwartier draait u de hazenbout om.|
Stap 5: Tot slot haalt u de hazenbout(en) uit de oven en verpakt u deze in aluminiumfolie en
zet het 10 minuten weg op een warme plek.

Tip: Plaats tijdens de bereiding een plakje spek op de hazenbout. Het vlees wordt hierdoor extra sappig en mals.

Ook handig om te weten..