hazenbout kopen

Hazenbout stoven

hazenbout-kopen-hazenbout-bereiden- of hazen-bewaren?Hazenbout stoven

Hazenbout stoven is een schitterende manier om een hazenbout te bereiden. Het vlees krijgt namelijk rustig de tijd om gaar te worden. Het vlees wordt hierdoor heerlijk mals en sappig.

Daarnaast absorbeert het vlees gedurende het stoven de verschillende smaken uit de marinade. Dit heeft als gevolg dat wanneer u een goed gestoofde hazenbout eet u als het ware een smaakexplosie ervaart.

Enthousiast geraakt over het stoven van een hazenbout en wilt u zelf aan de slag? Bekijk de hier de ingrediënten die u nodig heeft voor ons hazenbout recept dat u hieronder aantreft.

Wilt u deze delicatesse zelf op tafel toveren bedenk dan wel dat u het nodige geduld moeten hebben.

Het hazenbout recept:

Stap 1: U begint met het maken van de marinade. Dit doet u door 2 sinaasappels uit te persen, de ui te versnipperen en deze beide in een kom te doen.
Stap 2: U voegt laurierblaadjes, kruidnagel en tijm aan de kom toe en roert dit goed door elkaar.
Stap 3: U legt de hazenbouten in de marinade en zet deze 8 uur lang afgedekt weg in de koelkast.
Stap 4: U draait om de 2 uur de hazenbouten om.
Stap 5: Na 8 uur is de hazenbout lekker gemarineerd en klaar om uit de marinade gehaald te worden.
Stap 6: U dept de bouten droog en bewaart de marinade voor straks.
Stap 7: U pakt de braadpan erbij en u doet hierin de boter en olie en verhit deze goed.
Stap 8: U kunt nu de hazenbout in de braadpan doen en deze 4 minuten rondom goudbruin bakken.
Stap 9: U strooit wat bloem over de hazenbout en laat dit een minuut zachtjes meebakken.
Stap 10: U voegt vervolgens de marinade en 100 centiliter wildfond toe in de pan en laat deze ongeveer 2 uur zachtjes gaar stoven.
Stap 11:Tijdens het gaar stoven draait u zo af en toe de hazenbout om.
Stap 12: Na een uur voegt u de rest van de wildfond samen met 3 eetlepels water toe.
Stap 13: Ondertussen boent u de overgebleven sinaasappel goed en snijdt deze in plakjes.
Stap 14: De hazenbouten haalt u eruit en legt deze op uw borden.
Stap 15: Het laurierblad, kruidnagel verwijdert u en brengt de rest op smaak met wat peper en zout.

Heeft u alle stappen doorlopen? Dan bent u er nu helemaal klaar voor om de borden op te maken.

U giet een beetje saus over het vlees en doet de rest in een juskom. Voor de garnering gebruikt u de sinaasappel en een takje peterselie.

Als extra tip geven wij u mee om bloemkool te serveren bij deze prachtige hazenbout in sinaasappelsaus.

Eet smakelijk!!

Ook handig om te weten..