haas-kopen-haas-bereiden- of haas-bewaren?

Haas recepten

haas-kopen-haas-bereiden- of haas-bewaren?Haas recepten

Haas recepten zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt dan ook kiezen uit een zeer groot arsenaal.

Met name de grote verschillende bereidingswijzen maken dat haas een belangrijke plaats in de wildkeuken in neemt. Zo is haas bereiden in de oven bijvoorbeeld enorm populair.

Door uw haas in de oven te braden krijgt de haas een goud bruin korstje en wordt het vlees heerlijk sappig.

Wilt u deze delicatesse zelf op tafel toveren bedenk dan wel dat u het nodige geduld moeten hebben. Hieronder leest u eenvoudig hoe u een haas in de oven braadt.

Gebraden haas recept:

Stap 1: Deel de haas op in 4 stukken.
Stap 2: Kruid de haas met peper en zout.
Stap 3: Verhit de pan met boter en bak hierin de spekjes.
Stap 4: Voeg direct de haasstukken bij de spekjes in de pan en bak de haas bruin aan.
Stap 5: Vervolgens haalt u de haas en de spekjes uit de pan.
Stap 6: Nu voegt u de ui toe aan de braadboter en u fruit de uien aan.
Stap 7: Nadat de uien gefruit zijn doet u 3 kwart van de wijn in de pan.
Stap 8: Direct na de wijn voegt u ook de pot zilveruitjes met de azijn, de cranberry, ketchup en de ketjap toe en u roert dit stevig door elkaar.
Stap 9: Alle ingrediënten zijn nu toegevoegd aan de saus. U kunt de saus nu aan de kook brengen.
Stap 10: Nadat u de saus aan de kook heeft gebracht voegt u de aangebakken haasstukken en de spek aan de saus toe.
Stap 11: Het geheel laat u ongeveer 90 minuten stoven op een laag pitje.
Stap 12: Nu kunt u deze saus binden met maïzena of een andere sausbinder.

Tip: Spruitjes, rode kool en stoofpeertjes smaken heerlijk bij deze haas op traditionele wijze.

Eet smakelijk!!

Heeft u alle stappen doorlopen? Dan bent u er nu helemaal klaar voor om de borden op te maken.

Eet smakelijk!!

Ook handig om te weten..