Hertenbiefstuk bereiden

Hertenbiefstuk-kopen-hertenbiefstuk-bereiden- of een hertenbiefstuk bewaren?Hertenbiefstuk bereiden:

Hoe bereidt u de perfecte hertenbiefstuk? Eigenlijk is dat vrij eenvoudig. Hertenbiefstuk bereiden is namelijk gelijk aan de bereiding van een “normale” biefstuk.

Ten eerste, wordt een hertenbiefstuk niet gemarineerd, dit is trouwens net zo als alle malse delen van het hert (hertenrug filet, hertenrug medaillons). Wel wordt hertenbiefstuk op smaak gebracht met wat kruiden. Meestal wordt er daarnaast ook gebruik gemaakt van een snufje zout en peper.

Net als bij een “normale” biefstuk wordt de hertenbiefstuk kort aangebakken. Dit zorgt ervoor dat het vlees rood van binnen is. U bakt de hertenbiefstuk aan beide kanten 3 minuten.

Belangrijk bij hertenbiefstuk bereiden is wel dat u er voor zorgt dat op het moment van bakken de bakboter of olie goed heet is.

Handig om te weten..
Hertenbiefstuk.. houdbaarheid en bewaren. Bekijk de adviezen en tips.

Wilt u meer weten over hertenbiefstuk bereiden of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.