Hertenbiefstuk recept

Een hertenbiefstuk met Zelhemse saus, kruidenkoek en basilicum:

Hertenbiefstuk recept:

Dit wildrecept is geschikt voor: 4 personen

U heeft nodig:

  • 8 hertenbiefstukjes van ongeveer 90 gram per stuk.
  • 60 gram roomboter of twee eetlepels olie.

Voor de hertenbiefstuk saus heeft u nodig:

  • 1 gesneden prei.
  • 2 stengels in stukjes gesneden bleekselderij.
  • 1 winterwortel in plakjes gesneden.
  • 1 in plakken gesneden ui.
  • 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 laurier blaadjes.
  • 10 jenever bessen.
  • 4 takjes tijm.
  • 4 takjes met rozemarijn.
  • 2 kruidnagels.
  • 20 cl rode wijn.
  • 1 blikje met gepelde tomaten.
  • 3 plakken in repen gesneden kruidkoek.
  • ½ bos gesneden basilicum.
  • 1 liter wildfond.
  • Snufje peper en zout.

Lees hier hoe u een fantastische hertenbiefstuk saus maakt..

Ook handig om te weten..

  • Hertenbiefstuk kopen.. waar moet u opletten?
  • Heeft u vragen over dit heerlijke hertenbiefstuk recept of over iets anders? Twijfel niet en neem contact op met onze klantenservice.