Hertenbiefstuk saus

Hertenbiefstuk saus

Ontdek hoe eenvoudig u een fantastisch saus voor over de hertenbiefstuk maakt. De hertenbiefstuk saus die wij hier gaan maken is de Zelhelmse saus. Deze saus hoort bij het hertenbiefstuk recept “Hertenbiefstuk met Zelhemse saus, kruidenkoek en basilicum” wat een echte klassieker in de Nederlandse/Vlaamse wildkeuken is.

Snel aan de slag 

  • Voordat u begint verwarmt u uw oven tot 120 ° C.
  • Vervolgens bestrooit u de hertenbiefstukken met wat peper en zout en zorgt u ervoor dat alle groenten zijn gesneden.
  • Hierna bakt u de hertenbiefstukken om en om mooi bruin in hete boter of olie. Voor het beste resultaat, bakt u beide kanten van de biefstukken 3 minuten.
  • Nu de biefstukken mooi zijn gebakken zet u het vlees in de oven en laat deze 7 tot 10 minuten staan. In de tussentijd gaan we aan de slag met de saus.
  • Allereerst doet u de prei, bleekselderij, winterwortel en ui in een pan met hete olijfolie.
  • Vervolgens voegt u daar de laurier, jenever bessen, tijm, rozemarijn en kruidnagel aan toe. Met de basilicum wachten wij nog even. Wel voegt u de kruidkoek, rode wijn, tomaten en wildfond er bij.
  • Wanneer u deze ingrediënten in 1 pan heeft samengebracht, dan brengt u het geheel aan de kook en zorgt u er voor dat ongeveer 1/5 deel verdampt doordat u de saus inkookt.
  • Wanneer de saus een beetje is ingekookt zeeft u deze en kookt u de saus opnieuw.  Nu ontstaat de gewenste lichtgebonden saus.
  • Tot slot voegt u de basilicum toe.

U kunt nu bijna aan tafel want het gerecht is bijna klaar om geserveerd te worden.  U haalt alleen de hertenbiefstuk nog uit de oven en u giet vervolgens de saus over de biefstukken.

Ook handig om te weten: