Hertenrugfilet-kopen-hertenrugfilet-bereiden- of een hertenrugfilet bewaren?

Gebraden hertenrugfilet recept

Hertenrugfilet recept

Gebraden hertenrugfilet met cantharellensaus.

Gebraden hertenrugfilet met cantharellensaus is een echte topper uit de wildkeuken van onze zuiderburen. De fijn vezelig structuur van hertenvlees  gecombineerd met de structuur van cantharel zorgt voor een fantastisch sensatie.

Stap 1: U begint door de oven alvast voor te verwarmen op 100 graden.
Stap 2: U kookt de in stukken verdeelde aardappelen en knolselderij gaar in de melk.
Stap 3: Als de aardappelen en knolselderij gaar zijn duwt u het in het geheel door een pureeknijper.
Stap 4: Nu u de puree heeft gemaakt doet u deze in een puntzeef en zet u er een gewicht op. Hierdoor lekt het overtollige vocht uit de puree.
Stap 5: Zodra de puree is uitgelekt brengt u het op smaak met wat peper en zout en warmt u de puree nog zachtjes door.
Stap 6: U pakt de kool en u kookt deze samen met de kummel gaar in de wijn.
Stap 7: Vervolgens laat u de kool uitlekken en stooft u de groente voor het serveren nog even in wat boter.
Stap 8: Nu is het tijd voor het schoonmaken van de cantharellen. Zodra u deze heeft schoongemaakt bakt u deze heel kort aan in hete boter.
Stap 9: Vervolgens pakt u een andere pan en fruit hierin het sjalotje in een klontje boter.
Stap 10: U voegt aan het gefruite sjalotje de fond en crème fraiche toe en u kookt dit in tot een stevige sausdikte.
Stap 11: U pakt een zeef en laat de saus hierdoor heen gaan. Zodra u de saus heeft gezeefd brengt u deze op smaak met wat peper en zout.
Stap 12: U kunt nu de cantharellen toevoegen aan de saus.
Stap 13: U pakt de hertenrugfilet en bakt deze bruin in de hete olie.
Stap 14: Zodra de hertenrugfilet rondom bruin zijn, zet u deze in een oven op 100 graden en laat de filets roze worden.
Stap 15: U kunt nu beginnen met het opmaken van de borden. Dit doet u door een steker te plaatsen op de borden. In deze steker schept u de puree en de kool.

Daarna legt u de hertenfilets op de kool en verwijdert u de steker. Tot slot schept u de cantharellensaus rond het gerecht.

Eet smakelijk!!

Wilt u aan de slag met dit gebraden hertenrugfilet recept? Bekijk dan hier de bijbehorende ingrediënten.

Tip: Met een pasta bereidt u dit gerecht verder uit.

Handig om te weten..