hertenvlees

hertenvlees bereiden

hertenrugfilet-bestellenHertenvlees bereiden:

Hertenvlees bereiden.. u leert het eenvoudig aan de hand van deze tips. Ontdek snel hoe u de meeste bekende stukken hertenvlees het best kunt bereiden.

De hertenbiefstuk en de hertenmedaillons worden in een korte tijd aangebakken en horen rood van binnen te blijven.  Mocht u niet van rood vlees houden en wilt u toch groot wild eten, dan is het eten van wild zwijn een goed alternatief.

De hertenrug wordt met been in zijn geheel of in delen (koteletten) gebraden. Belangrijk is wel dat u eerst de haasjes en de hertenbiefstuk verwijdert alvorens u begint met braden.
Deze delen hebben namelijk een kortere bereidingstijd nodig.

Het is gebruikelijk om de malse onderdelen van het hertenvlees niet te marineren maar hoogstens op smaak te brengen met kruiden.

De wat grovere en onderdelen van het hertenvlees worden vaak wel gemarineerd.
Het vlees van deze grote braadstukken zoals de schouders en bouten wordt gebruikt in wildgoulash, wildragout en wildschotel.

Handig om te weten..