Reebiefstuk met kriekenbiersaus
Reebiefstuk met kriekenbiersaus
Reebiefstuk met kriekenbiersaus is één van de topppers uit de Vlaams/Nederlandse wildkeuken.
De zoetige smaak van bessen, de zuur zachte smaak van kriekenbier en de kruidachtige reebiefstuk is een fantastische combinatie. Het mooie is dat u dit prachtige gerecht zelf thuis te bereiden.
Enthousiast geraakt over dit prachtige recept en wilt u zelf aan de slag? Bekijk de hier de ingrediënten die u nodig heeft om onze reebiefstuk met kriekenbiersaus.
Hoe u deze delicatesse op tafel tovert leest u hieronder:
Stap 1: Verwarm het kriekenbier, de gesneden sjalot en tijm in een pannetje op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten en laat het tot 3⁄4 inkoken.
Stap 2: Nu kunt u de tijm uit de pan halen en de rode bessen of de cranberrygelei samen met de kersen door het bier heen roeren.
Stap 3: Houd de saus nu op een laag vuurtje warm.
Stap 4: U kunt nu beginnen aan de bereiding van de reebiefstuk. U start door de biefstuk te kruiden met peper.
Stap 5: Na de peper verhit u de boter totdat deze goed heet is en bakt u de reebiefstuk aan beide kanten 3 minuten.
Stap 6: U kunt nu de reebiefstuk uit de pan halen en deze verpakken in aluminiumfolie.
Stap 7: Het bakvet van de reebiefstuk schenkt u nu uit de pan in de eerder gemaakte saus. Roer ook de aanbaksel los. Dit zorgt voor nog meer smaak.
Stap 8: U pakt nu de aardappelmeel en deze maakt u aan met twee eetlepels water en vervolgens roert u deze door uw saus heen totdat deze licht gebonden wordt.
Stap 9: U maakt nu uw saus af door wat zout en cayennepeper toe te voegen.
Zo, nu bent u er helemaal klaar voor om de borden op te maken. Zoek op uw bord een mooi plekje voor de reebiefstuk. Vervolgens giet u er wat van de Kriekenbiersaus overheen.
Eet smakelijk!!
Ook handig om te weten..
- Reebiefstuk bereiden.. waar moet u opletten?
- Heeft u vragen over onze reebiefsuk met kriekenbiersaus of over iets anders? Neem dan contact op met onze klantenservice.