reepeper-kopen-reepeper-bereiden

Reepeper bereiden

reepeper-kopen-reepeper-bereidenReepeper bereiden

Deze prachtige schotel kunt u zelf bereiden of kant en klaar kopen. Samen met een hazenpeper is de reepeper een culinair hoogstandje op het gebied van wildgerechten.

Dit gerecht wordt dan ook vaak bereid bij speciale gelegenheden en bij het samenzijn van vrienden en
familie.

Gaarstoven als bereidingstechniek..

Een reepeper kunt op verschillende manieren klaar maken volgens diverse recepten. Maar de bereiding
is over het algemeen genomen identiek. Een reepeper is namelijk een stoofschotel. Dit betekent dat een groot gedeelte van de bereiding bestaat uit het gaarstoven van het gerecht. Dit gaarstoven doet u door ingrediënten gedurende een langere periode op een lage temperatuur te laten garen.

Net zoals bij elk ander traditioneel stoofgerecht wordt een reepeper ook gemaakt van de wat minder
malse delen van een ree. Meestal worden de voorbouten hiervoor gebruikt. Vaak laat men ook de
beenderen meegaren tijdens de bereiding. Dit zorgt er namelijk voor dat het gerecht nog meer smaak
krijgt. Uiteraard worden deze beenderen verwijderd voordat de reepeper wordt geserveerd.

Tip: Bereidt u zelf een reepeper? Maak de reepeper dan een dag voordat u het wilt gaan serveren. Door
de stoofpot een dagje te bewaren, krijgt het gerecht een nog intensere smaak.

Heeft u een kant en klare reepeper in huis gehaald? Dan is dit uiteraard niet nodig.

Ook handig om te weten..

  • Reepeper bewaren.. zo blijft de kwaliteit gewaarborgd.
  • Wilt u meer weten over de bereidingswijze van een reepeper of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.