reepeper-kopen-reepeper-bereiden

Reepeper maken

reepeper-kopen-reepeper-bereidenZelf een reepeper maken?

Een reepeper maken zult u waarschijnlijk niet regelmatig doen. Toch is dit heerlijke wildgerecht zeker de moeite waard om eens lekker voor te gaan zitten.

Wanneer u onderstaande stappen volgt zult u merken dat het nog vrij eenvoudig is om deze prachtige stoofpot op tafel te toveren.

Reepeper recept:

Stap 1: De reepoulet snijdt u in mooie grote stukken;
Stap 2: Vervolgens brengt u de reepoulet flink op smaak door deze te kruiden met peper, zout en de 5 spices poeder.
Stap 3: Nadat u het vlees gekruid heeft smelt u de boter goudbruin in de pan.
Stap 4: Nu de boter goed heet is braadt u de reepoulet mooi bruin in de pan.
Stap 5: Zodra het vlees mooi bruin is aangebakken blust u het af met azijn, de wijn en warme bouillon.
Stap 6: U laat nu het geheel met deksel 4 1⁄2 uur zachtjes sudderen op een laag pitje.
Stap 7: U kunt nu de peperkoek en zilveruitjes toevoegen en het geheel nog een half uur laten doorsudderen.
Stap 8: Om de hete bliksem te kunnen maken schilt u de aardappels en snijdt deze in gelijke delen.
Stap 9: Vervolgens kookt u de aardappels in voldoende water met wat zout helemaal gaar.
Stap 10: Giet de aardappels af en pureer deze.
Stap 11: Met de room en de boter maakt u er zachte puree van.
Stap 12: U kunt nu de appel en peertjes in kleine en gelijke stukjes snijden om deze vervolgens gaar te smoren in 25 gram boter.
Stap 13: Voor de smaak voegt u wat kaneel toe aan de appels en peertjes.
Stap 14: Meng de appel en peertjes door de puree en breng deze op smaak met een flinke dosis peper en zout.

U bent er nu helemaal klaar voor om de borden op te maken. Uw reepeper en de hete bliksem is helemaal op smaak.

Eet smakelijk!!

Ook handig om te weten..