Wild zwijn stoofpot-kopen-wild zwijn stoofpot-bereiden

Wild zwijn stoofpot maken

Wild zwijn stoofpot-kopen-wild zwijn stoofpot-bereidenWild zwijn stoofpot maken

Wild zwijn stoofpot maken zult u waarschijnlijk niet regelmatig doen. Toch is dit traditionele wildgerecht zeker de moeite waard om eens lekker voor te gaan zitten.

Wanneer u onderstaande stappen volgt zult u merken dat het nog vrij eenvoudig is om dit fantastische wild zwijn stoofpot gerecht  op tafel te toveren.

Wild zwijn stoofpot recept:

Stap 1: U snijdt het wild zwijn vlees in gelijke stukken en wrijft deze in met peper en zout.
Stap 2: De stukken wild zwijn rolt u vervolgens in de bloem en u klopt daarna het overtollige bloem er van af.
Stap 3: U pakt de gietijzeren pan en smelt hierin een klontje boter.
Stap 4: U kunt nu de uien met wat suiker fruiten en karameliseren.
Stap 5: Het vlees voegt u vervolgens bij de uien en u bakt het wild zwijn rondom heerlijk goudbruin.
Stap 6: U voegt ook de knoflook, wortel, jeneverbes, tijm en salie toe en u roert het goed door elkaar heen.
Stap 7: U blust het geheel vervolgens af met port en vervolgens met de witte wijn.
Stap 8: Als het geheel is afgeblust schenkt u 300 ml bouillon over het geheel en u brengt het daarna op smaak met peper zout.
Stap 9: Doe de deksel op de pan en laat het 60 minuten op laag vuur stoven om vervolgens de pastinaak en de aardappelen toe te voegen.
Stap 10: U laat het geheel nog eens 20 minuten lang stoven op een laag vuurtje.
Stap 11: U pakt een zeef en u zeeft de “stoofschotel” en u bewaart het vocht in een maatbeker.
Stap 12: U schept al het vet dat nu boven komt drijven van het vocht af.
Stap 13: De gezeefde saus samen met de stoofschotel zet u terug in de pan en u bindt de saus af met wat mosterd.
Stap 14: Tot slot laat u de gewassen spinazie nog 5 minuten mee sudderen in de pan.

Zo, nu bent u er helemaal klaar voor om de borden op te maken.

Eet smakelijk!!

Ook handig om te weten..