Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?

Gebraden wilde eend recept

Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?Gebraden wilde eend recept

Gebraden wilde eend.

Ons gebraden wilde eend recept is een echte aanrader. Hieronder kunt u op uw gemak stap voor stap teruglezen hoe u dit fantastische gerecht in een hand om draai op tafel tovert.

Enthousiast geworden? Bekijk de benodigdheden en ingrediënten voor dit wilde eend recept hier.

Snel aan de slag..

Stap 1: U legt de eend op zijn rug en snijdt met een scherp mes langs de borstkas beide eendenborstfilets en de pootjes bijna los.
Stap 2: U plaatst vervolgens de rozemarijn tussen de borstkas en de eendenborstfilets een bind het geheel weer vast.
Stap 3: U zorgt ervoor dat beide pootjes richting de rug worden getrokken.
Stap 4: U verwarmt de oven voor op 180 graden.
Stap 5: U kruidt de eend met wat peper en zout.
Stap 6: De pruimen halveert u en u verwijdert de pit.
Stap 7: De boter smelt u vervolgens in het ovenschaaltje en u braadt de eend hierin rondom aan.
Stap 8: U legt de eend op de rug in de oven en u voegt de gehalveerde pruimen toe.

Dit geheel laat u 20 minuten in de oven staan.

Lekker met gebakken aardappelen en verse haricots vers.

Zo, nu bent u er helemaal klaar voor om de borden op te maken.

U snijdt de eendenborstfilets, eendenboutjes en haasjes in het geheel los van het
karkas. Het geheel snijdt u vervolgens in dunne plakjes en garneert dit met de pruimen.

Als extra tip geven wij u mee om gebakken aardappelen en verse haricots er bij te serveren.

Eet smakelijk!!

Ook handig om te weten..