Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?

Wilde eend bereiden

Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?Wilde eend bereiden

Een wilde eend bereiden is wellicht makkelijker dan u denkt. Het bereiden vergt alleen wel iets meer geduld dan het bereiden van veel andere wildgerechten.

Om u gasten te kunnen laten genieten van een prachtig stukje eend is het belangrijk dat u de juiste voorbereidingen treft.

In de voorbereidingen gaat u op zoek naar een heerlijk recept. Vervolgens verzamelt u de juiste ingrediënten en zorgt u voor het juiste keukengerei (apparatuur). Heeft u dit gedaan? Dan bent u er helemaal klaar voor om een heerlijk gerecht op tafel te toveren.

Een wilde eend kunt u aan de hand van verschillende methode bereiden. De meest bekende hier van zijn roosteren, roken, stoven en braden. Hiervan is braden veruit de meest gekozen methode.

Wilt u weten hoe u een wilde eend braadt? Lees dan snel verder. Hieronder vindt u dan de stappen die u moet nemen.

Stap1: Kruid of marineer de wilde eend volgens recept.
Stap2: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap3: Pak een braadslede en leg de wilde eend op het rooster van de slede.
Stap4: Bestrijk de slede met olijfolie of gesmolten boter.
Stap5: Braad het vlees in 30 minuten gaar.
Stap6: Na het braden wikkelt u de eend in aluminiumfolie en laat het vlees 10 tot 15 minuten
rusten op een warme plek.

Tip: Door de eend onder het braden regelmatig te bedruipen met het bakvet dat u uit de braadslede heeft opgevangen zorgt u voor een goudbruin korstje en voorkomt u dat het vlees uitdroogt.

Tip: Voordat u begint is het gebruikelijk om uw vlees nog een keer te checken op eventuele verdwaalde kogelrestjes. Dit doet u door met uw vingers over het vel van de eend te voelen. U pikt de mogelijke kogelrestjes er zo uit.

Tip: Bereken de exacte braadtijd voordat u begint. De regel is om per 450 gram 30 minuten te braden.

Wilt u de wilde eend verder uitsnijden? Klik hier ontdek stap voor stap hoe eenvoudig dit werkt. 

Handig om te weten..