Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?

Wilde eend uitsnijden

Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?Wilde eend uitsnijden

Bij wilde eend bereiden is een goede preparatie noodzakelijk. Wilde eend is namelijk geschoten en dit betekent dat er kogelrestjes in het vlees aanwezig kunnen zijn.

Neem daarom de tijd voor een grondige check. Vervolgens gaat u aan de slag met het uitsnijden van de eend.

Een wilde eend uitsnijden is niet al te moeilijk. Zeker niet wanneer u de onderstaande stappen volgt:

Stap1: Snij de vleugelpunten af.
Stap2: Klap het nekvel om en snijd met een scherp mesje het vorkbeen los.
Stap3: Knip met een gevogelteschaar de borst door. Dit doet u van het stuitje tot aan de nek.
Stap4: Knip de eend in tweeën met de gevogelteschaar door de ruggengraat door te knippen.
Stap5: Knip beide helften vervolgens ook weer in twee stukken.

Wilt u alleen de eendenborst uitbenen? Dat kan natuurlijk ook. Hieronder leest u hoe dit in
zijn werk gaat:

Stap1: Snij met een scherp mes de poten en dijen van de eend.
Stap2: Leg de wilde eend op een snijplank en maak een incisie midden over het borstbeen van
de eend.
Stap3: Snij het borstvlees voorzichtig los van het bot
Stap4: Til het vlees zorgvuldig op terwijl u het vlees verder los snijdt.
Stap5: Leg de stukken vlees die u heeft losgesneden van het vel neer op een snijplank.
Stap6: Als laatste haalt u de zenen uit het vlees.

Handig om te weten..